Välkommen till Arbrå kyrkbåtsroddare!

Prova på ett spännande lagarbete eller bara njut av våra vackra vatten under stilla rodd! Vi håller med båtar och styrmän för upp till 14 roddare och 6-10 passagerare per båt.

Föreningen erbjuder sedan 1995 turer på Ljusnans vatten, såväl för roddare som passagerare. Våra erfarna styrmän ser till att färden blir lugn och ger ett fint minne för alla och envar.

OBS! All rodd sker på egen risk! OM en olycka skulle inträffa vid kaj, brygga eller båt, så är det varje individs egna ansvar.
Allt sedan starten har vi varit uan incidenter, inte minst tack vare våra styrmäns goda handhavande. Föreningen tillhandahåller flytväst. För de under 13 år är flytväst obligatoriskt.

Välkomna att ro med oss!

Några foton från föreningens rodder och aktiviteter. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

För att se bilderna behöver du Flash. Starta bildspelet med pilknappen näst längst till höger. Välj fullskärmsvisning längst till höger. Knappen esc på tangentbordet för att avsluta.

Föreningens fokus är ungdomsrodder av olika slag, främst rodder med skolklasser och konfirmander. Se några exempel på olika typer av rodder under 2010 och 2011.

Årsmöte på sockenstugan i Arbrå måndagen
8 april kl. 19.00
Välkomna!
 

            Bröllopsbåten
 
Dop och sjösättning skedde 21 juli 2018. Av 45 inkomna namnförslag valdes
Hjärtans fröjd.

Båten är femton meter och framförs av föreningens åtta roddare och styrman.
Plats finns för brudpar med tio personer i brudföljet samt två spelmän. Kuttersmycket i fören, en stinta, är tillverkat av Ingemar Dahren.
Bröllopsbåten får användas vid rodd till eller från vigsel, samt även av de som varit gifta eller sammanboende i minst 25 år och vill fira detta. Den kan även användas i vissa ceremoniella sammanhang.
Bokas med sms till 072-2245732.
 

Driftinformation för hemsidan:

http://hemsida24.blogspot.com/

Stort och smått!

Aron, Lennart, Niklas, Björn, Eric och Maria. Aron, Lennart, Niklas, Björn, Eric och Maria.


Så ock på Jorden!
Aron och Lasse är tillbaka efter deltagande i filminspelningen. Spännande dagar får vi förmoda.

Leaderprojektet
Ett vädersäkrat världsarv”.

Arbrå Kyrkbåtsroddare beviljades oktober 2013 av Leader Hälsingebygden medel för inköp av tält och bord. Detta projekt är nu slutfört och slutrapport inlämnades juni 2014.
Enligt ansökan kommer tältet att kunna nyttjas i samband med den teater på världsarvsgården Gästgivars som planeras till sommaren 2015, samt av de som vill anordna evenemang av olika slag, i första hand vid Ljusnan och på världsarvsgården. Världsarvets förvaltningsplan anger att ett skolprogram för Hälsinglands skolor kommer att tas fram. Här kan tältet, som rymmer 170 personer komma till användning.
Leaders medverkan vid finansieringen kommer att framgå vid marknadsföring av teatern såväl i programblad som i annonser och på gården Gästgivars hemsida.