31 dec 2005

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2005

Av styrelsen | 2005-12-31 00:00

Besvikelsen var stor när norska vägverket nekade oss att dra våra båtar på de norska vägarna. Desto gladare blev vi när vår vädjan till norska ministrar gav ett ja. Av hundra svenskar var vi fyrtio från Arbråroddarna som åkte ut på tidernas semester 23-28 juli på Telemarkkanalen.

Efter fem dagar och tretton mils rodd var vi alla överens om att detta var bästa långrodden någonsin – lämpligt till vårt tioårsjubileum som förening, som firades 17 juni på Orhall. Stintans och Fålens styråror var dessutom vackert nymålade med bildliga kännemärken av Gertrud Andersson. Tack Gertrud!

En direktradioutsändning i Stintan 27 juni fick avblåsas tio minuter före sändningsstart. Ett kraftigt åskväder var på väg över båthuset och i all hast fick vi kasta oss i bilarna och ta oss upp till en stuga i Orbaden. Familjen överraskades med att få ett antal gäster som hals över huvud stormade in i vardagsrummet. Och över allt ståhej hördes rutinerade Hasse Perssons lugna stämma ”får jag be er att vara lite tysta, det är 20 sekunder kvar till sändning”.

Den kombinerade Pilgrimsrodd-vandringen, ja det är då alla verkligen kan andas ut, fjärran från mobiler och andra teknikaliteter startade i år i Kårböle och landade i Klaxåsen, strax före Klövsjö. Rodden, cirka tre mil, skedde på sjön Havern. Vi räknar med att nå Trondheim 2008.

Absolut Viking, ja nog var det ett passande namn på vår improviserade roddtävling på hambonatten. Att bara komma på en sån idé som att ro ensam i kyrkbåt 25 km från Järvsö till Vallsta……( som förresten Kire Svensson från Undersvik vann på 4.52)…..Inte nog med det. Nu vill några damer göra om bravaden nästa sommar!!!

Byfejden leddes som vanligt av Anders Ringård, som utsetts till Årets Kyrkbåtsroddare 2005.

30 roddare deltog i tävlingen. Planer finns att utöka tävlingen till minst sex lag 2006.

Vikingaroddens vandringspris är återbördat till vår bygd efter en stark uppvisning av vårt i år vältränade lag som slog både Florsjön och Tunhuken från Borlänge.

En kraftfull satsning har i år gjorts på vårt ungdomslag, med Anders Lundin som ledare. Redan i vintras deltog ungdomarna i en kurs i digital foto och bildhantering. Tack Leif Svärd för lärarskapet. Året fick en magnifik avslutning i kapprodden i Göteborgs skärgård:

SVENSKA MÄSTARE I TIOHUGGARRODD!

Vilka härliga ungdomar vi har här i Vallsta och vilken kämpaglöd de visade!

Ett Stort Grattis!! Dessutom kom vårt damlag på en mycket hedrande fjärdeplats.

Ett varmt tack till alla som bidrar till att förgylla verksamheten i vår förening!

Lasse Feldtblad

Inför 2006

  • Till sommaren hoppas vi att tillsammans med Vallsta IF kunna erbjuda bastubad nere vid båthuset. Bastun kan bli en av vår bygds fina mötesplatser.
  • Ett ungdomsläger är planerat till dagarna före Vikingarodden.
  • Preliminärt Byfejden lördag 5 augusti och Vikingarodden lördag 19 augusti.
  • Medlemsavgifter 2006: Ungdomar 13-19 år: 20 kr Vuxna 20 år: 40 kr
Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 066 besökare sedan 2022-10-13