31 dec 2006

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2006

Av Per Lundh | 2006-12-31 00:00

Ännu en aktiv säsong kan läggas till handlingarna. Uthyrningsrodden går fortsatt bra. 27 maj deltog vi t.ex. med tre båtar i Järvsö körfestival med 600 körsångare. Och 9 augusti fick 130 16-åriga fotbollsflickor prova på samarbetet vid årorna. Stiftsgården och Orbaden Konferens är våra huvudsakliga uppdragsgivare.

Helena Englund och Carina Mårtensson hade beslutat sig för att i år prova på att ro ensamrodd från Järvsö till Vallsta, 27 km. Testet kallat Absolut Amazon startade 25 juli kl 18. Följebåten hade fullt upp att hålla koll på de två båtarna kring midnatt i mörkret och den tilltagande vinden tog sig över Orsjön. Vid ett tillfälle i mörkret övervägde tävlingsledningen att avbryta testet, men Helenas temperamentsfulla språk talade om att något sådant var det inte fråga om. Åtta timmar efter starten i Järvsö anlände två trötta men stolta damer till Vallstabron efter en fantastisk prestation. Kom ihåg att en båt väger ett ton!

Bastun som vår förening delar med Vallsta IF, har byggts färdig. För att den ska smälta väl in i omgivningen har den fått samma väggar och tak som vårt båthus. Tjugo personer kan basta samtidigt. Därmed kan vi erbjuda bastu efter rodd både för våra egna medlemmar och de som hyr våra båtar. Förhoppningsvis kommer den också att användas som Bybastu.

En rodd, som uppmärksammats även av TV, var det så kallade Scendraget. Den 8 oktober drog Stintans och Fålens starkaste roddare den nybyggda flytande scenen., 12 ton, från Vallstabron till Orbaden. Bollnäs Ungdomsorkester, 30 ungdomar, stod på scenen och underhöll roddarna och publiken som samlats på bron.

Från året tävlingar kan nämnas att i Helsingerodden på Florsjön segrade såväl vårt damlag som vårt mixlag. I Vikingarodden vann Florsjön, med Bohuslän på andra och Dalarna på tredje plats. Vårt lag blev fyra. Byfejden vanns i år av släktlaget Dahrénarna. I SM för tiohuggare, Öckerö roddförening stod värd för, höll sig våra duktiga ungdomar väl framme och tog en silvermedalj. Bra gjort!

Ett varmt tack till alla som bidragit till att förgylla verksamheten i vår förening!

Lasse Feldtblad

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 068 besökare sedan 2022-10-13