31 dec 2007

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2007

Av styrelsen | 2007-12-31 00:00

Roddarföreningen spelar en fortsatt aktiv roll genom att ge trevlig sysselsättning åt oss som bor här i bygden och våra gäster. Uthyrningsrodden går fortsatt bra och glädjande är att skolor från både Arbrå och Bollnäs lägger in rodd på sina friluftsdagar.

Ingen har väl kunnat undgå att se det uppochnedvända trädet vid 83an! Trädet har stått på Forsön och skänktes av Fortum till vår förening för tio år sedan. Via det EU-projekt som byggt Orhalla kom trädet äntligen på plats. Det ska bli intressant att se vem som kommer att slå sig ner i rothärvan…. Några hyresgäster har redan hört av sig…..

Orhallarodden – rodd till konserterna varje kväll -, blev ett populärt inslag i evenemanget för såväl publik som roddare. Tjusigt värre när man på hemvägen tände marschaller i båtarna.

Premiärkvällen deltog även båtar från Delsbo, Florsjön och Forssa. Stintan fungerade som artistbåt och via radiolänk kunde både Roger Pontare och Dramatenkören höras från båten.

Hundra deltagare genomförde 24-28 juli Götakanalrodden mellan Vänern och Vättern med sex båtar. Arbrås 32 deltagare rodde i Fålen och Florsjöns båt.

I Helsingerodden som gick på Florsjön segrade Arbrås damlag och mixlaget kom på andra plats. I Vikingarodden som i år gick mellan Segersta och Skog, 20 km, kom Arbrålaget tvåa.

Byfejden vanns av Lönnarna från Orbaden.

Roddarsäsongen avslutades med en populär Lyskvällsrodd med mat på Orhall. Tack Anita och Nisse Dahrén som kom med idén och höll i arrangemanget.

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 074 besökare sedan 2022-10-13