31 dec 2008

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2008

Av styrelsen | 2008-12-31 00:00

Det är med stor glädje föreningen kan redovisa att närmare tusen skolungdomar, konfirmander och fotbollsflickor bidrar till att ungdomsrodden i år dominerat vår uthyrningsverksamhet. Styrelsen har också beslutat att i år och fortsättningsvis bjuda skolbarnen i Arbrå och Vallsta på provrodd i samband med friluftsdag.

Under senvintern flyttades på grund av markproblem Varglyan, ett av våra båthus, från Ol’Matsviken i Undersvik till Orbaden, där det timrades upp med hjälp av kommunens bygglag. Det har nu fått en lämplig placering intill vikingahuset. En kyrkbåt bor där vintertid, men under roddarsäsongen ligger denna båt i Ljusnan försedd med kapell. Varglyan invigdes förresten med sång o musik under Lyskvällen, som alltid är sista lördagen i augusti. Till Årets Kyrkbåtsroddare 2008 valdes Anita o Nisse Dahren som förra året tog ett lysande initiativ till just Lyskvällen.

Sune Hall och Nisse Dahrén har ansvarat för Utflyktsrodden under fem onsdagar i juli månad. Full båt vid varje tillfälle.

Vårt ungdomslag har träffats nästan varje vecka under säsongen och fått förtroende att ro brudrodd och delta i Orhallarodden. Anders Lundin tar hand om ungdomarna och även oss andra, förstklassig kolbullebakare som han är….

I Orhallarodden deltog förutom Arbrå även båtar från Florsjön, Delsbo och Forsa. Artisterna roddes under de fyra konsertdagarna till scenen i Laxen, vår hembyggda tiomannabåt.

Sune Hall har samlat några entusiaster, som med presenning testseglat Laxen i sommar.

I vinter fortsätter arbetet med att införskaffa råsegel och tillverka roder, mast och mastfot. Håll utkik efter denna farkost när ni nästa sommar solar i Orbaden!

Rodd i Finland planeras i slutet av juli nästa sommar. För info inbjudes till möteslokalen ovanpå Engstrands golv onsdagen 26 november kl. 18.30. www.kareliasoutu.fi

Kerstin Hall hälsas välkommen som ny styrman i vår förening!

Ni som vill ha fortlöpande information bör anmäla er till vår maillista. Skicka ett mail till

ulla.kilstrom@bollnas.mail.telia.com.

Ett varmt tack till alla er som gör vår förening till en klart lysande stjärna på hälsingehimlen!!

Lasse Feldtblad

Välkommen på årsmötet måndagen 6 april 2009 kl. 19 på Sockenstugan, Arbrå.

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 074 besökare sedan 2022-10-13