31 dec 2009

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2009

Av styrelsen | 2009-12-31 00:00

Ungdomsrodden fortsätter att dominera vår verksamhet. Vårt eget ungdomslag, som sedan flera år har Anders Lundin som ledare, lär sig i fostran till roddare att lagarbete innebär ömsesidig respekt, uppmärksamhet och disciplin. Den goda gemenskapen, som präglar ungdomslaget, märktes under en helgrodd med övernattning på Långön. Det syns också att ungdomarna tar rodden på verkligt allvar när brudpar ska hämtas vid kyrkan. Funderar de kanske på sitt eget eventuella kyrkbröllop nån gång i framtiden?

Varje säsong ror konfirmander på Stiftsgården vid ett flertal tillfällen, även nattrodd. Återkommande är också rodd med estetiska linjen och andra Torsbergsklasser, samt Arbrå och Vallstaelever. Även lärare brukar ha upptaktsträff i våra båtar. I år gällde detta Kulturskolan och Vågbroskolan.

Föreningens egna rodder omfattade fyra utflyktsrodder i juli, samt en långrodd till Torön

3 juli för att lyssna på Sofia Karlsson. I Orhallarodden 29/7 – 1/8 deltog vår förening varje konsertkväll med två båtar samt med artistbåt. Jan-Åke Modig leder vårt eget vikingalag i motionsrodden på söndagkvällarna .

Laxen har försetts med råsegel 3x5 meter i canvastyg och har med stor framgång seglats i sommar. Seglarna har även lärt sig att kryssa. Förhoppningsvis kommer intresserade att få möjlighet att lära sig att segla med Laxen sommaren 2010. Kontaktperson: Sune Hall.

Höstens medlemsträff på Stiftsgården innehöll bland annat bilder från den tjugomila Finlandsrodd som sex av våra medlemmar deltog i. Det bestämdes också om att ha en träff nån gång efter nyår, då Anders Biving lär ut håbandstillverkning.

Något av det som händer 2010:

Inbjudan till en långrodd i Stockholms skärgård 19-23 juli. Anmälan och info snarast till anders.biving@gmail.com

Roddarföreningarna har erbjudit hovet att delta med sex båtar i en paradrodd i Stockholm i samband med kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop lördagen 19 juni.

Orhalladagarna planeras till 5,6 och 7 augusti.

Styrelsen har bestämt att medlemsavgiften för 2010 skall hållas oförändrad med 40 kr för vuxen och 20 kr för ungdom 13-19 år. Vi är tacksamma om ni inbetalar den före årsskiftet.

Ni som vill ha fortlöpande information bör anmäla er till vår maillista. Skicka ett mail till

ulla.kilstrom@bollnas.mail.telia.com.

Ett varmt tack till styrelse, revisorer och valberedning, samt till styrmännen för er insats!

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla medlemmar!

Lasse Feldtblad 

lasse.feldtblad@gmail.com

Välkommen på årsmötet måndagen 12 april 2010 kl. 19 på Sockenstugan, Arbrå.

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 073 besökare sedan 2022-10-13