31 dec 2010

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2010

Av styrelsen | 2010-12-31 00:00

Sedan starten 1995 kan vi, inte utan en viss stolthet, konstatera, att vi idag med fyra kyrkbåtar är Sveriges största kyrkbåtsförening med en ungdomsverksamhet, såväl lokal som nationell, som är särklassig i Sverige vad gäller kyrkbåtsrodd. Och mycket uppskattad.

Under 2011 har vi i sex av tio rodder haft ungdomar i båtarna. Vår satsning på ungdomsverksamheten har utvecklats på ett glädjande sätt och fördelningen är ganska jämn mellan skol- och konfirmandrodder. Flera av konfirmanderna från tidigare år på Stiftsgården är idag ledare och bokar naturligtvis båtar, gärna för sena kvällsrodder i månsken.

Årets premiärrodd gick 10 maj med pilgrimer i Undersvik och på sista rodden

24 september provade Arbrås Alpina ungdomar att ta sig upp i Stenbackaån.

Motionsrodden har legat på söndagar kl. 18. Den avslutades med att Jan-Åke förevisade Arbrå kraftverk, med en gemensam pizzakväll efteråt. Utflyktsrodden under onsdagar i juli leddes av Felix Göb och gav flera nya medlemmar. Under artistrodden till Orhalla bad huvudstjärnan Peter Karlsson att få ro och visade talanger även på detta område. Han fick därför vikinganamnet Peter Urstarke. vilket roade honom mycket.

Samarbete med Destination Järvsö och Järvsöbröllop innebär att vi nu kan erbjuda rodd i Ljusnan såväl i Arbrå, Vallsta, Undersvik som Järvsö. På lyskvällen lördagen 27 augusti ledde våra styrmän en brudrodd med våra fyra båtar från Järvsö kyrka till Säljesta, där bröllopsgästerna i både högklackat och smoking satte sig bakom årorna. På kvällen efter avslutad rodd bogserades båtarna ner till Vallsta och möttes av tusen marschaller som lyste upp Orbaden och Änga. Magnifikt.

Jan-Åke Modig ledde rodden under Kyrkbåtens dag, då hembygdsföreningens gamla kyrkbåt "Suggan" presenterades. Ett femtiotal personer njöt av kolbullar och föredrag.

En båt med kapell har större delen av sommaren legat i Olmatsviken i Undersvik med tanke på att Stiftsgården som är vår största uppdragsgivare förlägger flera av sina rodder dit. Styrelsen har bestämt att kapell ska införskaffas även till en av båtarna som ligger i Vallsta för att göra sig mer oberoende av vädret.

Medlemsavgiften för 2011 är oförändrad 40 kr för vuxen och 20 kr för ungdom 13-19 år.

Skicka gärna in ett mejl till info@arbrakyrkbatsroddare.se , så får ni fortlöpande information.

Ett varmt tack till alla som bidrar till verksamheten i vår förening.

Alla medlemmar tillönskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Styrelsen/ Lasse Feldtblad

Välkommen på årsmötet måndagen 2 april kl.19 på Sockenstugan i Arbrå.

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 075 besökare sedan 2022-10-13