31 dec 2011

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2011

Av styrelsen | 2011-12-31 00:00

Detta händer 2012: Långrodd Orsa-Insjön vecka 30.

För info och anmälan gå in på vår hemsida.

Detta år gav en rekordtidig sjösättning 26 april med första rodd 28 april. Både strandis och snö låg kvar. Sista rodd gick 7 oktober med klar himmel och vackra höstfärger.

Det hade varit väldigt fint att få eskortera kungaslupen från Galärvarvet till Logårdstrappan med våra sex kyrkbåtar som vi erbjöd Hovet. Håkan Pettersson, H.M.K. stabschef och bröllopssamordnare, som för övrigt var tillmötesgående att prata med, och som lyckades med det minutschema som han ansvarade för, svarade på följande sätt:

”Varmt tack för brev med förslag om kyrkbåtsrodd i samband med Kronprinsessans bröllop, men tyvärr blir det inte aktuellt med kyrkbåtsrodd i samband med bröllopet.” Men kanske nästa gång...

Några av säsongens rodder:

  • 14 juli får Arbrå Kyrkokör besök av en spansk kör. Vid båthuset frågar några efter toalett och upplyses om att det är ”servicio naturales” i buskarna. 70 personer ger full hals i båtarna, landar vid Orhalls brygga och går på vikingafest i Orhall.
  • 20-23 juli ror Delsbo-Arbrå i Stockholms skärgård. 14 deltar från vår förening med Fålen.
  • 26 juli ror en grupp konfirmander med start från Undersvik kl.19. Mål är Arbrå kyrka som nås kl.23 i fullmånens sken. De övernattar i kyrkan.
  • Lördag 28 aug ror vi på lyskvällen till Orhallascenen i Simeå, där vi grillar korv o hamburgare. Hemrodd i sen skymning med 300 marschaller som lyser upp Orbadenstranden.
  • 14 sept ror 60 pilgrimer från Karsjö till Undersvik. En ihållande motvind ger insikt om samarbetets betydelse för personalen från Uppsala stift.

Om allt detta och mycket mera kan ni läsa på vår hemsida www.arbrakyrkbatsroddare.se.

Tack vare vår utmärkta webbredaktör Karin Ekberg uppdateras sidan så fort något är på gång. Sidan har besökts vid över 2000 tillfällen i sommar.

Under hösten lade vi ny takklädsel på vikingahuset Orhall. En välbehövlig slipning av samtliga åror efter 15 års användning gjordes också efter roddsäsongens slut.

Orhallarodden ställdes in i år, då arrangören Kulturevent gick i konkurs. Ny arrangör är Anders Callmyr, så vi hoppas på Orhallarodd 2011.

Medlemsavgiften för 2011 är oförändrad 40 kr för vuxen och 20 kr för ungdom 13-19 år.

Ett varmt tack till alla som bidrar till verksamheten i vår förening.

Alla medlemmar tillönskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Styrelsen / Lasse Feldtblad

Välkommen på årsmötet måndagen 4 april kl.19 på Sockenstugan i Arbrå.

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 073 besökare sedan 2022-10-13