31 dec 2012

Arbrå Kyrkbåtsroddare - Verksamhetsberättelse 2012

Av styrelsen | 2012-12-31 00:00

Även om många tycker att sommarens väder varit sisådär, så har ingen rodd behövt ställas in på grund av vädret. Våra reklamskyltar på trädet vid 83:an har också bidragit till ett ökat intresse för rodden.

Höghammarskolan, Nyhamre, Västansjö, Torsberg, Arbrå o Vallsta skola har haft elever som provat på. De som kan samarbeta vid årorna i båten klarar säkert detta också i andra sammanhang.

Årets rodder inleddes söndagen 13 maj kl. 18 med de flitiga motionärerna som sedan höll på långt in i september och avslutade med en rodd till Nor där Karin Jonsson visade det gamla sågverket. Tillsammans med utflyktsrodderna på onsdagar under sommaren har det funnits möjligheter att aktivera sig vid ett trettiotal tillfällen. Rodd är en allsidig motionsform, faktiskt en av de bästa tillsammans med simning och längdskidåkning.

En brygga ligger numera i Olmatsviken, vilket är mycket praktiskt då de flesta av Stiftsgårdens rodder utgår därifrån. Däremot saknades i år brygga vid Arbrå kyrka och vi har bett kyrkorådet om lov att få lägga dit en till nästa säsong.

En Kyrkbåtsfest anordnades 3 juni vid båthuset. Besökare bjöds på grillkorv, fika och hembakat.

I Siljansrodden 23-27 juli som Dellarna anordnade deltog 7 st från vår förening.

Laxengänget har gjort studiebesök till Fjäderholmarna i Stockholm för att skaffa erfarenhet hur mastfoten till Laxen ska konstrueras.

En rodd med kineser från Bollnäs vänort i Kina började med att de tog på sig vikingaskjortor och hjälmar. När de fått varsitt svärd (plast) anföll de sin stackars styrman under stor munterhet. Kanske hade de missförstått ordet vänort....

Det var första gången det varit 14 olika takter i båten samtidigt. Några hade svårt att inse att årbladet skall hållas lodrätt. Till slut satte sig borgmästaren framför roddarna och började gestikulera vilt och då blev det lite ordning i båten. Puh!

Till Årets kyrkbåtsroddare utsågs Karin Ekberg för sitt förtjänstfulla arbete med hemsidan.

Medlemsavgiften för 2012 är oförändrad 40 kr för vuxen och 20 kr för ungdom 13-19 år. Den insätts på Arbrå Kyrkbåtsroddares Postgiro 4016865-0. Skicka gärna också in er mejladress till info@arbrakyrkbatsroddare.se , så får ni fortlöpande information.

Ett tack till alla som engagerar sig i föreningens verksamhet. Ett särskilt tack till Pär Höglund som varit föreningens kassör sedan starten 1994 och nu överlåter den posten till Veronica Broren, som hälsas välkommen till ett viktigt uppdrag.

Alla medlemmar tillönskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Styrelsen/ Lasse Feldtblad

Välkommen på årsmötet måndagen 8 april kl. 19 på Sockenstugan i Arbrå.

31 dec 2012

Händelser 2012

Av styrelsen | 2012-12-31 00:00

Knoparkvällen 7/2 på GästgivarsKyrkbåtsfest 3 juni
Vi trotsade regnet och hade en trivsam kyrkbåtsfest med kaffekokning över öppen eld, kakor i överflöd, korvgrillning, knoparträning, kyrkbåtshistorier, fina låtar på dragspel, och till och med en tur på Ljusnan med fulltalig besättning, vana och ovana roddare i god blandning!

27 jul 2012

Långrodden i Siljan 2012

Av styrelsen | 2012-07-27 00:00

Sommarens långrodd på Siljan, från Orsa till Insjön.

Måndag 23 - fredag 27 juli. Fyra nätter med två övernattningsställen (fetstil).


Platser vi kom till:

ORSA-MORA-SOLLERÖN-GESUNDA-LUNDBJÖRKA-VAVERÖN-HJORTNÄS-LEKSAND-RÖNNÄS-INSJÖN. Se även kartskissen!

Fotografer är Lars-Åke Modig och Ewa Fransén. Tackar för insatsen!

Kalender
  • Årsmöte
    2023-04-17 19:00
Arkivet
Besöksräknare

1 066 besökare sedan 2022-10-13